FP DI 01 Faunapaal Spreeuw/Mus

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Een Vivara Pro Faunapaal is een ideale voorziening om op een relatief kleine ruimte veel nestgelegenheid te creëren. Er kunnen ook meerdere faunapalen bij elkaar geplaatst worden. De Faunapalen zijn uitermate geschikt voor projecten waarbij mitigerende maatregelen toegepast moeten worden.

Op basis van ervaring heeft Vivara Pro de volgende combinatie geselecteerd: faunapaal voor de spreeuw en huismus (ringmussen en mezen maken ook gebruik van de geplaatste nestkasten). Deze faunapaal is opgebouwd uit een combinatie van houtbeton nestkasten voor spreeuw (6 stuks) en huismus (8 stuks).

Aangezien de Vivara Pro Faunapaal modulair is opgebouwd, bent u niet gebonden aan een standaard uitvoering. Laat u hierbij adviseren door een van onze Vivara Pro specialisten. In overleg kan de samenstelling gewijzigd worden.

Plaatsing

De Faunapaal wordt alleen geleverd inclusief plaatsing. De houten paal is 8 meter lang en wordt ongeveer 1,5 meter diep geplaatst, indien nodig in het beton. Plaatsing bevat: transport, Klic-melding, de fundering graven en plaatsen, faunapaal installeren.

Onderhoud

Jaarlijks dient de stabiliteit en kwaliteit van de houten paal gecontroleerd te worden op houtrot en stabiliteit van de plaatsing. Ook moet de montage van de nestkasten jaarlijks gecontroleerd worden.

De nestkasten moeten in het najaar of in de winter schoongemaakt worden.

Voor onderhoud heeft Vivara Pro ook speciale servicecontracten.

Prijs op aanvraag.

  • Vogelbescherming Nederland
  • Natuurpunt
  • Vogelbescherming Vlaanderen

Specificaties

Artikelnummer 98415
Kleur Divers
Soort Spreeuw, Huismus, Ringmus, Pimpelmees, Koolmees
Categorie Mussen, Mezen, Overige zangvogels