FP DI 02 Faunapaal Torenvalk/Vleermuizen

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Een Vivara Pro Faunapaal is een ideale voorziening om op een relatief kleine ruimte veel nestgelegenheid te creëren. Er kunnen ook meerdere faunapalen bij elkaar geplaats worden. De Faunapalen zijn uitermate geschikt voor projecten waarbij mitigerende maatregelen toegepast moeten worden.

Op basis van ervaring heeft Vivara Pro de volgende combinatie geselecteerd: faunapaal voor de torenvalk en vleermuizen. In de top van de faunapaal is een torenvalkennestkast geplaatst. Daaronder volgen een viertal grote houtbetonnen vleermuiskasten. Indien de torenvalkenkast niet bewoond wordt door torenvalken, kan het zijn dat er holenduiven in gaan broeden. Welke vleermuizen gebruik gaan maken van de vleermuiskasten is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen.

Aangezien de Vivara Pro Faunapaal modulair is opgebouwd, bent u niet gebonden aan een standaard uitvoering. Laat u hierbij adviseren door een van onze Vivara Pro specialisten. In overleg kan de samenstelling gewijzigd worden.
 

Plaatsing

De Faunapaal wordt alleen geleverd inclusief plaatsing. De houten paal is 8 meter lang en wordt ongeveer 1,5 meter diep geplaatst, indien nodig in het beton. Plaatsing bevat: transport, Klic-melding, de fundering graven en plaatsen, faunapaal installeren.

Onderhoud

Jaarlijks dient de stabiliteit en kwaliteit van de houten paal gecontroleerd te worden op houtrot en stabiliteit van de plaatsing. Ook moet de montage van de nestkasten voor de torenvalk en vleermuizen jaarlijks gecontroleerd worden. De torenvalknestkast moeten in het najaar of in de winter schoongemaakt worden. Ook moet nieuw nestmateriaal (turf) geplaatst worden. Als er geen vleermuizen in de kasten zitten kunnen deze één keer per jaar schoongemaakt worden met een borstel met lange steel.

Voor onderhoud heeft Vivara Pro ook speciale servicecontracten.

Prijs op aanvraag.

  • Vogelbescherming Nederland
  • Zoogdiervereniging
  • Natuurpunt
  • Vogelbescherming Vlaanderen

Specificaties

Artikelnummer 98416
Kleur Divers
Soort Torenvalk, Rosse vleermuis, Gewone grootoorvleermuis, Watervleermuis
Categorie Roofvogels, Vleermuizen