FP DI 03 Faunapaal Vleermuizen

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Een Vivara Pro Faunapaal is een ideale voorziening om op een relatief kleine ruimte veel nestgelegenheid te creëren. Er kunnen ook meerdere faunapalen bij elkaar geplaats worden. De Faunapalen zijn uitermate geschikt voor projecten waarbij mitigerende maatregelen toegepast moeten worden.

Deze faunapaal is opgebouwd uit een combinatie van vleermuiskasten die van groot naar klein worden geplaatst aan de paal. Boven in de paal zijn vier grote kraamkasten geplaatst, daaronder twee middelgrote vleermuiskasten en onderaan twee kleine vleermuiskasten. Welke vleermuizen gebruik gaan maken van de vleermuiskasten is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen.

Aangezien de Vivara Pro Faunapaal modulair is opgebouwd, bent u niet gebonden aan een standaard uitvoering. Laat u hierbij adviseren door een van onze Vivara Pro specialisten. In overleg kan de samenstelling gewijzigd worden.
 

Plaatsing

De Faunapaal wordt alleen geleverd inclusief plaatsing. De houten paal is 8 meter lang en wordt ongeveer 1,5 meter diep geplaatst, indien nodig in het beton. Plaatsing bevat: transport, Klic-melding, de fundering graven en plaatsen, faunapaal installeren.

Onderhoud

Jaarlijks dient de stabiliteit en kwaliteit van de houten paal gecontroleerd te worden op houtrot en stabiliteit van de plaatsing. Ook moet de montage van de nestkasten voor vleermuizen jaarlijks gecontroleerd worden. Als er geen vleermuizen in de kasten zitten kunnen deze één keer per jaar schoongemaakt worden met een borstel met lange steel. Vivara Pro heeft hiervoor speciale servicecontracten.

Prijs op aanvraag.

  • Zoogdiervereniging
  • Natuurpunt

Specificaties

Artikelnummer 98417
Kleur Divers
Soort Gewone dwergvleemuis, Ruige dwergvleermuis, Gewone grootoorvleermuis, Rosse vleermuis
Categorie Vleermuizen