GD VO 01 Groene dak vogels

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Schakel alle platte daken van de Nederlandse steden aaneen, en je hebt een oppervlakte van ruim 60 keer het nationaal park De Hoge Veluwe! Deze daken, veelal nog onbenut, bieden een enorm potentieel aan ruimte. Vogelbescherming heeft daarvoor samen met Sempergreen en Vivara Pro het ‘groene vogeldak’ ontwikkelt.

Voedsel, nestgelegenheid en toevluchtsoord

In stedelijke gebieden is vaak weinig ruimte voor groen. Een ideale oplossing is groen op het dak. Als deze ruimte goed wordt ingericht, heeft dat veel voordelen voor vogels. Begroeide daken kunnen vogels voedsel bieden, nestgelegenheid en een veilig toevluchtsoord door het ontbreken van roofdieren en verkeer. De waarde als leefgebied voor vogels varieert per seizoen.

Archipel van groene eilandjes

Een groen dak is niet alleen goed voor vogels, het biedt ook vele voordelen voor steden en voor bewoners, zoals waterberging, warmteregulering, geluidsisolatie, luchtzuivering en het is ook nog eens mooi om op uit te kijken. Stel je voor: al die verschillende gebouwen met een begroeid dak, die samen een archipel van groene eilandjes vormen boven op de stad!

Het groene vogeldak is beplant met 25 verschillende inheemse grassen en kruiden en wordt verrijkt met dood hout voor extra insectenleven. Daarbij komen enkele voorzieningen voor vogels, zoals een vogelbad en twee soorten neststenen.

Wilt u ook een groen vogeldak? Vraag dan nu een offerte aan. 

Bekijk hier de video van de lancering van het eerste groene vogeldak.
  • Vogelbescherming Nederland
  • Natuurpunt

Specificaties

Artikelnummer 00004
Categorie Groene daken