HT HZ 03 Huiszwaluw wandtil

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

De huiszwaluw wandtil biedt nestgelegenheid aan de huiszwaluw. De wandtil is gemaakt van Plywood en bitumen dakbedekking. Er zijn 10 nestkommen voorgemonteerd. 

Plaatsing

De wandtil kan vrij geplaatst worden tegen gebouwen, aan een wand of gevel. Het voordeel van een wandtil is dat deze op een plaats gehangen kan worden waar het nestelen van huiszwaluwen gewenst is. Zo wordt voorkomen dat ze bijvoorbeeld boven een voordeur of raam gaan broeden. Aan de huiszwaluw wandtil zijn 10 nestkommen gemonteerd die nestgelegenheid bieden aan de huiszwaluw maar er is ook nog voldoende plaatst voor de huiszwaluwen om zelf een nest te bouwen. Deze wandtil wordt gemonteerd door middel van 2 zware bouten in de muur. Op de wandtil zelf zitten 2 bevestigingsplaatjes met openingen in de vorm van een omgekeerd sleutelgat waardoor je deze til makkelijk over de geplaatste bouten schuift. Met de bevestiging aan een gevel is deze wanduitvoering de meest natuurgetrouwe nestgelegenheid voor huiszwaluwen. Ten bate van de huiszwaluwen maar ook om vandalisme tegen te gaan is het raadzaam om onder de wandtil tegen de muur (stekelige) begroeiing te plaatsen. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden. U kunt de wandtil zelf plaatsen maar Vivara Pro kan dit ook voor u doen.

Onderhoud

De nestkommen kunnen indien gewenst in het late najaar als er (nacht)vorst is geweest schoongemaakt worden. De kunstnesten zijn alleen van buitenaf schoon te maken. Wij adviseren om jaarlijks ook de kwaliteit en stabiliteit van de wandtil te controleren.
 

Prijs op aanvraag.

  • Vogelbescherming Nederland
  • Natuurpunt
  • Vogelbescherming Vlaanderen

Specificaties

Artikelnummer 90326
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 120 x 85 x 60
Gewicht (kg) 50
Soort Huiszwaluw
Categorie Zwaluwen