IB VL 07 Inbouwsteen Vleermuizen

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze inbouwsteen kan alleen in combinatie met de IB VL 06 of de IB VL 08 worden toegepast. In die combinatie is de steen ideaal voor vleermuizen als zomerverblijf, paarverblijf en bij milde winters als winterverblijf. 

De inbouwsteen is ook geschikt als kraamverblijf, hiervoor moeten wel meerdere stenen aan elkaar geschakeld worden met de IB VL 06 of de IB VL 08. Ook kan men meerdere IB VL 07 inbouwstenen naast en op elkaar stapelen in de spouw, zodat er een grotere ruimte ontstaat. 

Welke soort gebruik maakt van de inbouwsteen is afhankelijk van het gebied waar de inbouwsteen wordt toegepast en welke soorten daar al voorkomen. Bij vleermuizen geldt, hoe meer ruimte ze ter beschikking krijgen hoe beter! Deze inbouwsteen is geschikt voor: gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis, laatvlieger en de tweekleurige vleermuis.

Nieuw verbeterd model
 
► Blokjes aan de zij- en bovenkant zijn  gemaakt van  een dun stukje houtbeton en gemakkelijk uit te breken (geen schroeven meer)

► De achterwand van de inbouwsteen is van multiplex

► Aan de binnenzijde van de achterwand is een laag spuitkurk aangebracht om de vleermuis een perfecte grip te geven

► De achterwand van de inbouwsteen loopt door aan de zijkant, hierdoor sluiten de doorgangen (bij de verwijderde blokjes) bij een         
     gekoppelde steen beter aan


► Het spouw gedeelte is smaller, hierdoor komt de steen minder diep in de spouw terecht


Plaatsing

De vleermuis inbouwsteen wordt toegepast in combinatie met de IB VL 06 of met de IB VL 08 bij nieuwbouw of renovatie. Voor plaatsing dient men de kleine houtbetonnen blokjes te verwijderen aan de zijde waar deze geschakeld worden aan de IB VL 06 of de IB VL 08, hetzelfde moet gebeuren bij de IB VL 06 0f IB VL 08. Deze houtbetonnen blokjes kunnen gemakkelijk worden uitgekapt. Men kan zowel links, rechts en aan de bovenzijde inbouwstenen schakelen. Ook kan men meerdere IB VL 07 inbouwstenen naast en op elkaar stapelen in de spouw, zo ontstaat een grote vleermuiskast in de spouw. Het is aan de gebruiker om te bepalen hoe de stenen het beste aan elkaar gemonteerd kunnen worden. Er zijn diverse mogelijkheden voor zoals verbinden van de inbouwstenen met koppelplaten en schroeven of met spouwankers. Soms worden ze ook verlijmd. Montage middelen worden niet meegeleverd.

De inbouwstenen kunnen op iedere windrichting worden toegepast. Meerdere inbouwstenen op verschillende windrichtingen is voor de vleermuizen ideaal. Op deze manier kunnen de vleermuizen altijd een plek vinden waar ze zich comfortabel voelen. Plaats de inbouwsteen op een hoogte van minimaal 3 meter (onderzijde inbouwsteen). De aanvliegroute naar de kast vrij houden dus geen bomen of struiken voor de muur laten groeien en geen zonwering of iets dergelijks boven de inbouwsteen. Waar vleermuizen zitten kan men uitwerpselen vinden. De inbouwstenen dus beter niet boven een deur, raam of balkon plaatsen. De plek van de inbouwsteen mag niet verlicht worden dus geen verlichting dichtbij de inbouwsteen plaatsen.

Onderhoud;

Er is geen onderhoud mogelijk voor deze inbouwsteen aangezien deze in de spouwmuur verwerkt zit.

  • Natuurpunt
  • Zoogdiervereniging

Specificaties

Artikelnummer 90158
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 21 x 50 x 4.9
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 18.5 x 46 x 2.5
Gewicht (kg) 3.7
Kleur Grijs
Materiaal Woodstone®/Multiplex
Soort Gewone dwergvleermuis, Ruige dwergvleermuis, Laatvlieger, Kleine dwergvleermuis, Tweekleurige vleermuis
Categorie Vleermuizen