IP HO 02 Insectenhotel

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Diverse soorten solitaire bijen en andere kleine insecten zoals spinnen, lieveheersbeestjes en oorwormen maken gebruik van dit insectenhotel. Het insectenhotel is gemaakt van vurenhout en heeft een dak van multiplex met dakleer. De materialen die gebruikt zijn voor de opvulling zijn: bamboe, berken en kalkzandsteen.

Plaatsing

Plaats het insectenhotel bij voorkeur op een luwe, zonnige en bloemrijke plek. De voorzijde, waar mogelijk, gericht op het zuiden. Graaf gaten in de grond, daarna het hotel met twee personen op zijn plaats zetten en de gaten weer dicht maken. Zorg daarbij dat het gedeelte van de paal met de beschermende zwarte laag net boven het maaiveld komt.

Onderhoud

Het insectenhotel is bewerkt met een blanke lak op waterbasis. Een regelmatige schilderbeurt zal de houdbaarheid natuurlijk verlengen. De bamboe buisjes hoeven niet vervangen te worden tenzij deze zijn beschadigd of eruit getrokken zijn. Het hotel tevens één keer per jaar in de wintermaanden controleren op algehele toestand en stabiliteit.

 

  • De Vlinderstichting
  • Natuurpunt
  • Forest Stewardship Council®

Specificaties

Artikelnummer 92039
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 100 x 250 x 40
Gewicht (kg) 68,5
Kleur Divers
Materiaal Hotel: Vurenhout
Soort Solitaire bijen, Lieveheersbeestjes
Categorie Solitaire bijen, Andere insecten