KN HZ 07 Kunstnest Huiszwaluw

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze nestkom biedt nestgelegenheid aan de huiszwaluw. De nestkom is gemaakt van het duurzame materiaal Woodstone, een mengsel van houtvezel en beton.

Plaatsing

De nestkommen direct onder een dakoversteek of goot monteren. De nestkommen zijn ook te gebruiken bij zelfbouwtillen. Lijm de nestkommen op de gewenste locatie vast met een goede montagekit. Bij plaatsing tegen houten constructies (zoals tillen) kunnen de kommen extra vastgezet worden met schroefjes. Het is mogelijk om rechtstreeks in het houtbeton te schroeven, gebruik hiervoor dunne diameter schroeven.

Plaats meerdere nesten bij elkaar, de huiszwaluw is namelijk een koloniebroeder. Alle windrichtingen zijn mogelijk zolang de nestkom met de invliegopening niet naar het zuid/westen wijst en zorg ervoor dat de nestkom niet de hele dag in de zon hangt. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden.

Onderhoud

De nestkommenkunt u één keer per jaar schoonmaken aan het eind van het seizoen (oktober), hiervoor moet het kunstnest van de gevel gehaald worden zodat deze van de achterkant toegankelijk is. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de ophanging te controleren.

 

  • Vogelbescherming Nederland
  • Natuurpunt
  • Vogelbescherming Vlaanderen

Specificaties

Artikelnummer 93817
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 17 x 9 x 15
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 12 x 7 x 10
Gewicht (kg) 0.4
Kleur Grijs
Materiaal Woodstone®
Soort Huiszwaluw
Categorie Zwaluwen