NK GK 01 Nestkast grote gele Kwikstaart

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze nestkast biedt nestgelegenheid aan de grote gele kwikstaart. Als er waterspreeuwen in het gebied voorkomen is er een grote kans dat zij er ook gebruik van maken.

Plaatsing

Plaats de nestkast bij voorkeur direct onder een brug of stuw. Verder is het mogelijk om de nestkasten aan een schuur of steiger te hangen dicht bij het water. De nestkast is ook geschikt als kast voor de witte kwikstaart, zwarte en gekraagde roodstaart, roodborst en grauwe vliegenvanger. Mocht de kast voor deze soorten gebruikt worden dan kan de nestkast bijvoorbeeld bij boerderijen en industriële gebouwen ophangen worden. De nestkast kan naar keuze met schroeven aan drie zijden opgehangen worden. Een andere mogelijkheid is om de kasten met de juiste kit/lijm vast te zetten. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden.

Onderhoud

De nestkast moet één keer per jaar schoonmaakt worden in het late najaar, vanaf oktober. Jaarlijks moet ook de deugdelijkheid van de nestkastophanging gecontroleerd worden. Vivara Pro heeft hiervoor speciale servicecontracten.

Verkoopprijs (inclusief btw): € 14,95
Verkoopprijs (exclusief btw): € 12,36

  • Vogelbescherming Nederland
  • Natuurpunt
  • Vogelbescherming Vlaanderen

Specificaties

Verkoopprijs € 14,95
Artikelnummer 90902
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 17 x 19 x 30.5
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 15.5 x 17.5 x 15,4
Kleur Groen/Wit
Materiaal Eco-plaat
Soort Grote gele kwikstaart, Waterspreeuw
Categorie Kwikstaarten, Roodstaarten, Vliegenvangers, Overige zangvogels