NK GZ 05 Nestkast Gierzwaluw

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze nestkast biedt nestgelegenheid aan de gierzwaluw. Gierzwaluwen zien onze gebouwen als vervangende “rotspartijen” waar ze in een natuurlijke situatie zouden gaan broeden. 

De gierzwaluw zoekt naar nestgelegenheid in spouwmuren en onder dakranden en daken. Deze nestgelegenheid is echter steeds minder voorhanden door renovatie en (na) isoleren. Het plaatsen van een gierzwaluw nestkast is dan de ideale oplossing. Zowel inbouw als opbouwkasten kunnen probleemloos worden toegepast bij nieuwbouw, renovatie of bij bestaande gebouwen. De nestkast is gemaakt van het duurzame materiaal Woodstone, een mengsel van houtvezel en beton.

De nestkast is gemaakt van het duurzame materiaal Woodstone (een mengsel van houtvezel en beton) en multiplex. In gierzwaluwnestkasten kunnen ook huismussen of spreeuwen gaan broeden. Doordat de invliegopening bij deze nestkast aan de onderzijde is gemaakt is de kans kleiner dat deze soorten gebruik maken van de nestkast. Mochten toch andere soorten dan de gierzwaluw gebruik maken van deze nestkasten dan zullen de gierzwaluwen ze zonder pardon naar buiten werken. 

Plaatsing

Hang de nestkasten voor de gierzwaluw bij voorkeur direct onder een dakoversteek of goot. Meerdere nestkasten bij elkaar is beter omdat de gierzwaluw een koloniebroeder is. Alle windrichtingen zijn mogelijk zolang de nestkast met de invliegopening niet naar het zuid/westen wijst en zorg ervoor dat de nestkast niet de hele dag in de zon hangt. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden.

Onderhoud

De nestkast één keer per jaar vanaf oktober schoonmaken. Hiervoor moet de nestkast van de gevel gehaald worden zodat deze van de achterkant toegankelijk is. Schoonmaken is alleen nodig wanneer een andere vogelsoort dan de gierzwaluw in de nestkast heeft gebroed. Jaarlijks moet ook de deugdelijkheid van de ophanging gecontroleerd worden.

Voor onderhoud heeft Vivara Pro ook speciale servicecontracten.

Verkoopprijs (inclusief btw): € 39,95
Verkoopprijs (exclusief btw): € 33,02

  • Vogelbescherming Nederland
  • Natuurpunt
  • Vogelbescherming Vlaanderen
  • Forest Stewardship Council®

Specificaties

Verkoopprijs € 39,95
Artikelnummer 90132
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 38 x 22.5 x 24
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 26 x 15.5 x 17
Gewicht (kg) 5
Kleur Naturel/Grijs
Materiaal Woodstone®/Multiplex
Soort Gierzwaluw
Categorie Gierzwaluwen