NK LA 06 Nestkast 28 mm

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze nestkast van larikshout biedt nestgelegenheid aan de pimpelmees en de zwarte mees (de bontevliegenvanger maakt ook gebruik van deze nestkast).

Larikshout is een uiterst duurzame naaldhoutsoort en gaat veel langer me dan bijvoorbeeld gewoon vurenhout. Het kan goed tegen vocht, dat is een voordeel in ons natte klimaat. Onbehandeld gaat een nestkast van larikshout gemakkelijk 10 jaar mee, onze lariks nestkasten zijn aan de buitenzijde wel behandeld met een blanke lak op waterbasis. 

Voor de invliegopening zit een eco-plaatje als bescherming tegen spechten en eekhoorns. Aan de binnenzijde van de nestkast net onder de invliegopening is een extra rand van larikshout aangebracht zodat marters het nest niet kunnen leegroven. 

Monitoring

Deze nestkast is ideaal voor monitoring! De deksel aan de bovenzijde kan zijwaarts geopend worden door de haak aan de zijkant van de kast los te maken.  

Plaatsing

Nestkast niet met de invliegopening naar het zuid/westen en zorg ervoor dat de nestkast niet de hele dag in de zon hangt. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden. De nestkast op minimaal 2 meter hoogte op de gewenste plek hangen (boom, schutting, huis).Er zijn 2 mogelijkheden om deze nestkast op te hangen. Beide ophangsystemen worden standaard meegeleverd.

Plaatsing aan de muur/wand

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een metalen schuifsysteem. Monteer het losse gedeelte met behulp van de pluggen en schroeven aan de wand. Aan de nestkast zit het andere deel bevestigd, schuif dit deel van boven naar beneden over het deel dat aan de wand bevestigd is. Zo hangt de nestkast zeer stabiel en stormbestendig aan de wand, maar kan indien nodig ook gemakkelijk eraf gehaald worden.

Plaatsing nestkast aan wand

Plaatsing aan een boom

Hierbij wordt gebruik gemaakt van klittenband. De klittenband moet hiervoor eerst aan de nestkast vastgemaakt worden. Open eerst het dak van de nestkast, open daarna het witte kapje van de beschermgoot. Schuif nu vanuit de zijkant van de nestkast de klittenband door de sleuf, in de goot en aan de andere kant weer door de sleuf naar buiten. Zorg dat de klittenband helemaal in de goot zit voordat u het kapje weer terugplaatst. De klittenband wordt verwerkt in de goot zodat de vogels niet met de veren aan de klittenband komen.

Ophangsysteem met klittenband


De klittenband kan nu om de stam van de boom vast gezet worden op de gewenste hoogte. Geef de klittenband wat speling om de stam zodat de stam nog groeiruimte heeft. Door de twee aangebrachte randen aan de achterzijde van de kast hangt deze nu stabiel en sterk aan de boom.

Nestkast ophangen met klittenband


Onderhoud

De nestkast kan het beste meteen na het broedseizoen of na de eerste goede nachtvorst worden schoongemaakt. Hiervoor draait u de schroefhaak aan de voorkant 180 graden zodat de voorzijde van de nestkast geopend kan worden. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de ophanging te controleren.

Verkoopprijs (inclusief btw): € 39,95
Verkoopprijs (exclusief btw): € 33,02

Specificaties

Verkoopprijs € 39,95
Artikelnummer 90795
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 20 x 33.5 x 23.5
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 12 x 29 x 13
Gewicht (kg) 3.5
Invliegopening 28 mm
Materiaal Lariks/ecoplaat
Soort Pimpelmees, Zwarte mees
Categorie Mezen