NK MU 08 Nestkast Mus

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze opbouw nestkast is ideaal als broedplaats voor huismussen, maar ook ringmussen en mezen maken er gebruik van. Huismussen kunnen in kolonies broeden, het plaatsen van meerdere nestkasten bij elkaar is dus mogelijk. De nestkast is gemaakt van het duurzame materiaal Woodstone, een mengsel van houtvezel en beton.

Plaatsing

De nestkast bij voorkeur aan de gevel van een pand onder een dakrand of goot ophangen. U kunt de nestkast ook vrij aan de gevel hangen, hierbij moet u minimaal 3 meter hoogte aanhouden. Nestkast niet met de invliegopening naar het zuid/westen en zorg ervoor dat de nestkast niet de hele dag in de zon hangt. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden. Het ophangen van de nestkast gebeurt door middel van een zogenaamde  ‘z’ haak. Deze wordt tegen de gevel geschroefd. De kast kan dan aan de haak worden gehangen (via het vierkante gat aan de achterkant van de kast).

Besvestigingsplaatje voor de NK MU 08 nestkast mus.

Daarna moet de kast nog de meegeleverde plug en schroef aan de muur bevestigd worden. Met dit nieuwe ophangsysteem is het eenvoudiger (en minder zwaar) om te nestkast te plaatsen. 

Onderhoud

De nestkast kunt u één keer per jaar schoonmaken als de jongen zijn uitgevlogen. Hiervoor moet de nestkast van de gevel gehaald worden zodat deze van de achterkant toegankelijk is. Indien een tweede broedsel volgt kunt u de nestkast in het late najaar als er (nacht)vorst is geweest nogmaals schoonmaken. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de nestkast en de ophanging te controleren.

Specificaties

Artikelnummer 10366
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 44 x 24.8 x 21.4
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 34 x 13 x 13
Gewicht (kg) 8
Kleur Grijs
Invliegopening 34 mm
Materiaal Woodstone®
Soort Huismus, Ringmus
Categorie Mussen