NK SP 01 Nestkast Spreeuw

NK SP 01 Nestkast Spreeuw

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze nestkast biedt nestgelegenheid aan de spreeuw (boomklevers, mezen, en bonte vliegenvanger maken ook gebruik van deze nestkast).

Plaatsing

De nestkast ophangen met de bijgeleverde schroef of spijker. Nestkast niet met de invliegopening naar het zuid/westen en zorg ervoor dat de nestkast niet de hele dag in de zon hangt. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden.

De nestkast op minimaal 2 meter hoogte ophangen langs de bosrand of in het bos (of een andere geschikte plek). Spreeuwen broeden graag met meerdere soortgenoten dicht bij elkaar, het is dus wenselijk om meerder nestkasten op te hangen.

Onderhoud

De nestkast één keer per jaar schoonmaken als de jongen zijn uitgevlogen. Het deksel kan worden weggedraaid als de schroef eruit geschroefd is. Indien een tweede broedsel volgt moet de nestkast in het late najaar als er (nacht)vorst is geweest nogmaals schoongemaakt worden. Jaarlijks moet ook de deugdelijkheid van de ophanging gecontroleerd worden. Vivara Pro heeft hiervoor speciale servicecontracten.

Verkoopprijs (inclusief btw): € 24,95
Verkoopprijs (exclusief btw): € 20,62

  • Vogelbescherming Nederland
  • Natuurpunt
  • Vogelbescherming Vlaanderen
  • Forest Stewardship Council®

Specificaties

Verkoopprijs € 24,95
Artikelnummer 93531
Buitenmaat (h) (cm) 43
Gewicht (kg) variabel
Kleur Berk/Groen
Invliegopening 45mm
Materiaal Berken / Vurenhout
Soort Spreeuw, Boomklever, Koolmees, Pimpelmees
Categorie Mezen, Overige zangvogels