VK PL 01 Vleermuizenkast

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Er zijn verschillende vleermuissoorten die gebruik kunnen maken van deze vleermuizenkast, dit is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen en waar de vleermuizenkast wordt opgehangen. Deze kast is geschikt als zomer en/of paarverblijf. Bij milde winters kan de kast ook als schuilplek dienen.

Deze kast is gemaakt van het duurzame materiaal houtbeton. Dit is een natuurlijk materiaal waar geen chemische toevoegingen (of dampen) zijn gebruikt. Houtbeton heeft ook als voordeel dat de binnentemperatuur stabieler blijft. Door een ruwer oppervlak geeft het de vleermuizen een goede grip. 

 

Plaatsing kast:

Geschikt voor:

Aan gebouwen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis, 
baardvleermuis en brandtsvleermuis

Aan bomen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis,
bosvleermuis, baardvleermuis, brandtsvleermuis, rosse vleermuis en gewone grootoorvleermuis.

In vochtige kelders, bunkers, etc.

Gewone grootoorvleermuis, watervleermuis, franjestaart, baardvleermuis, gewone dwergvleermuis en meervleermuis.

Op zolders, in stallen

Gewone dwergvleermuis, baardvleermuis, gewone grootoorvleermuis, watervleermuis, franjestaart en meervleermuis.

Plaatsing

De vleermuizenkast is zeer geschikt voor plaatsing aan gebouwen of in bomen. De achterwand is gevormd als een ‘holle rug’ waardoor de kast stabiel hangt aan zowel een wand van een gebouw als aan een boom. De kast kan eenvoudig worden opgehangen via de haak aan de achterzijde en de meegeleverde RVS houtdraadbout met bijbehorende plug.

De kasten dienen op een minimale hoogte van 3 meter (onderzijde kast) opgehangen te worden. Kies bij voorkeur een zonnige plek maar plaats de kast niet onder of in kunstlicht. Vermijd directe regeninslag. Het is raadzaam meerdere kasten bij elkaar te plaatsen. 

Onderhoud

De vleermuizenkast is onderhoudsvrij doordat de uitwerpselen door de open onderzijde naar buiten vallen. De kast is eenvoudig te controleren op bezetting door er vanaf de onderzijde met een zaklamp in te schijnen. Uiteraard moet controle tot een minimum beperkt blijven om verstoring van de vleermuizen te voorkomen. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de nestkast en de ophanging te controleren.  

Specificaties

Artikelnummer 90925
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 26 x 36.5 x 7
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 21 x 26 x 2.5
Gewicht (kg) 6.5
Materiaal Woodstone®
Soort Gewone dwergvleermuis, Ruige dwergvleermuis, Kleine dwergvleermuis, Gewone grootoorvleermuis, Watervleermuis, Meervleermuis, Rosse vleermuis, Baardvleermuis, Bosvleermuis, Brandtsvleermuis, Bosvleermuis
Categorie Vleermuizen