VK WS 01 Vleermuizenkast

VK WS 01 Vleermuizenkast
VK WS 01 Vleermuizenkast

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Er zijn verschillende vleermuissoorten die gebruik kunnen maken van deze vleermuizenkast, dit is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen en waar de vleermuizenkast wordt opgehangen. Deze kast is geschikt als zomer en/of paarverblijf. Bij milde winters kan de kast ook als schuilplek dienen.

Deze kast is gemaakt van het duurzame materiaal houtbeton. Dit is een natuurlijk materiaal waar geen chemische toevoegingen (of dampen) zijn gebruikt. Houtbeton heeft ook als voordeel dat de binnentemperatuur stabieler blijft. Door een ruwer oppervlak geeft het de vleermuizen een goede grip. De vleermuizenkast is afgewerkt met een zwarte muurverf.

 

Plaatsing kast:

Geschikt voor:

Aan gebouwen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis, 
baardvleermuis en brandtsvleermuis

Aan bomen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis,
bosvleermuis, baardvleermuis, brandtsvleermuis, rosse vleermuis en gewone grootoorvleermuis.

In vochtige kelders, bunkers, etc.

Gewone grootoorvleermuis, watervleermuis, franjestaart, baardvleermuis, gewone dwergvleermuis en meervleermuis.

Op zolders, in stallen

Gewone dwergvleermuis, baardvleermuis, gewone grootoorvleermuis, watervleermuis, franjestaart en meervleermuis.

Plaatsing

De vleermuiskast kan zowel aan een boom als aan een gevel geplaatst worden. Kies bij voorkeur een zonnige plek maar plaats de kast niet onder of in kunstlicht. Vermijd directe regeninslag. Om de vleermuizenkast op te hangen moet u voorzijde van de kast eraf halen. Dit kunt u doen door de inbusbout los te schroeven. In de achterwand zijn twee gaten voorgeboord, met de meegeleverde ringen en schroeven kunt u de kast bevestigen. De schroeven NIET te vast aandraaien, net vast is genoeg. Bij voorkeur meerdere kasten bij elkaar hangen. Bij plaatsing in bunkers, kelders, zolders en stallen de kasten zo hoog mogelijk tegen de gevel of palen plaatsen. Bij hoge ruimtes in stallen of op zolders de kasten op minimaal 3 meter hoogte plaatsen.

Onderhoud

De vleermuiskasten kunt u één keer per jaar in de winter schoonmaken. Bij voorkeur tijdens een vorstperiode, controleer eerst of de kasten niet bezet zijn. Met een speciale borstel met lange steel kunnen alle spinnenwebben en andere vervuiling (zoals ontlasting) in de kast verwijderd worden. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de nestkast en de ophanging te controleren.

Verkoopprijs (inclusief btw): € 29,95
Verkoopprijs (exclusief btw): € 24,75

  • Forest Stewardship Council®
  • Zoogdiervereniging
  • Natuurpunt

Specificaties

Verkoopprijs € 29,95
Artikelnummer 91020
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 29 x 40 x 7
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 19 x 30 x 2
Gewicht (kg) 5
Kleur Zwart
Materiaal Woodstone®
Soort Gewone dwergvleermuis, Ruige dwergvleermuis, Kleine dwergvleermuis, Gewone grootoorvleermuis, Watervleermuis, Meervleermuis, Rosse vleermuis, Baardvleermuis, Bosvleermuis, Brandtsvleermuis, Bosvleermuis
Categorie Vleermuizen