VK WS 03 Vleermuizenkast

VK WS 03 Vleermuizenkast
VK WS 03 Vleermuizenkast

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Er zijn verschillende vleermuissoorten die gebruik kunnen maken van deze vleermuizenkast, dit is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen en waar de vleermuizenkast wordt opgehangen. Deze kast is geschikt als zomer en/of paarverblijf. Bij milde winters kan de kast ook als schuilplek dienen.

 

Plaatsing kast:

Geschikt voor:

Aan gebouwen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis.

Aan bomen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis,
rosse vleermuis, bosvleermuis, gewone grootoorvleermuis, baardvleermuis, brandtsvleermuis.

In vochtige kelders, bunkers, etc.

Niet van toepassing.

Op zolders, in stallen

Gewone dwergvleermuis, gewone grootoorvleermuis, watervleermuis, franjestaart en baardvleermuis.

Plaatsing

De vleermuiskast kan zowel aan een boom als aan een gevel geplaatst worden. Kies bij voorkeur een zonnige plek maar plaats de kast niet onder of in kunstlicht. Vermijd directe regeninslag. De vleermuizenkast ophangen met de bijgeleverde schroeven. In de achterwand bevindt zich een “sleutelgat” waar de gemonteerde schroef ingehaakt kan worden. Door het voorgeboorde gat in de aanvliegplank kunt u de vleermuizenkast extra vast zetten. Bij voorkeur meerdere kasten bij elkaar hangen. Bij plaatsing op zolders en in stallen de kasten zo hoog mogelijk tegen de gevel of palen plaatsen. Bij hoge ruimtes in stallen of op zolders de kasten op minimaal 3 meter hoogte plaatsen.

Onderhoud

De vleermuiskasten kunt u één keer per jaar in de winter schoonmaken. Bij voorkeur tijdens een vorstperiode, controleer eerst of de kasten niet bezet zijn. Met een speciale borstel met lange steel kunnen alle spinnenwebben en andere vervuiling (zoals ontlasting) in de kast verwijderd worden. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de nestkast en de ophanging te controleren.

  • Forest Stewardship Council®
  • Zoogdiervereniging

Specificaties

Artikelnummer 91468
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 29 x 44 x 9
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 18 x 30 x 3
Gewicht (kg) 4
Kleur Zwart/Grijs
Materiaal Woodstone®/Multiplex
Soort Bosvleermuis, Gewone dwergvleermuis, Watervleermuis, Brandtsvleermuis, Gewone grootoorvleermuis, Ruige dwergvleermuis, Baardvleermuis
Categorie Vleermuizen