VK WS 04 Vleermuizenkast

VK WS 04 Vleermuizenkast
VK WS 04 Vleermuizenkast

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Er zijn verschillende vleermuissoorten die gebruik kunnen maken van deze vleermuizenkast, dit is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen en waar de vleermuizenkast wordt opgehangen. Deze kast is geschikt als zomer en/of paarverblijf.Bij milde winters kan de kast ook als schuilplek dienen.

Deze kast is gemaakt van het duurzame materiaal houtbeton. Dit is een natuurlijk materiaal waar geen chemische toevoegingen (of dampen) zijn gebruikt. Houtbeton heeft ook als voordeel dat de binnentemperatuur stabieler blijft. Door een ruwer oppervlak geeft het de vleermuizen een goede grip. De vleermuizenkast is afgewerkt met een zwarte muurverf.
 

Plaatsing kast:

Geschikt voor:

Aan gebouwen

Niet van toepassing.

Aan bomen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis, rosse dwergvleermuis, 
bosvleermuis, gewone grootoorvleermuis, watervleermuis,
franjestaart, baardvleermuis, brandtsvleermuis
en meervleermuis.

In vochtige kelders, bunkers, etc.

Niet van toepassing.

Op zolders, in stallen

Gewone dwergvleermuis, baardvleermuis, gewone grootoorvleermuis en franjestaart.

 

Plaatsing

Hang de vleermuiskast op een geschikte plaats aan een boom in een bos, park of tuin. Als eerste moet de meegeleverde grote schroefhaak op de gewenste plek geplaatst worden op minimaal 4 meter hoogte. De kast niet op de zuid/westen hangen in verband met regeninslag en wind. De kast moet met behulp van een hoogwerker aan de haak gehangen worden. Gebruik de meegeleverde kabel om de kast te "verzekeren" aan de boom door deze los/vast om de stam te bevestigen aan de twee schroefogen van de kast. Bij plaatsing in bunkers, kelders, zolders en stallen de kasten zo hoog mogelijk tegen de gevel of palen plaatsen. Bij hoge ruimtes in stallen of op zolders de kasten op minimaal 3 meter hoogte plaatsen.

Onderhoud

De vleermuiskasten kunt u één keer per jaar in de winter schoonmaken. Bij voorkeur tijdens een vorstperiode, controleer eerst of de kasten niet bezet zijn. Met een speciale borstel met lange steel kunnen alle spinnenwebben en andere vervuiling (zoals ontlasting) in de kast verwijderd worden. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de nestkast en de ophanging te controleren.

Kolonie gewone grootoorvleermuizen in vleermuizenkast VK WS 04

 

  • Forest Stewardship Council®
  • Zoogdiervereniging
  • Natuurpunt

Specificaties

Artikelnummer 91449
Buitenmaat (h x Ø) (cm) 85 x 25
Binnenmaat (h x Ø) (cm) 71 x 18.5
Gewicht (kg) 12
Kleur Zwart
Materiaal Woodstone®
Soort Rosse vleermuis, Gewone grootoorvleermuis, Watervleermuis, Ruige dwergvleermuis, Gewone dwergvleermuis, Kleine dwergvleermuis, Bosvleermuis, Baardvleermuis, Brandtsvleermuis, Meervleermuis
Categorie Vleermuizen