VK WS 05 Vleermuizenkast

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Er zijn verschillende vleermuissoorten die gebruik kunnen maken van deze vleermuizenkast, dit is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen en waar de vleermuizenkast wordt opgehangen. Deze kast is geschikt als zomer en/of paarverblijf. Bij milde winters kan de kast ook als schuilplek dienen.

De VK WS 05 is gemaakt van het duurzame materiaal houtbeton. Dit is een natuurlijk materiaal waar geen chemische toevoegingen (of dampen) zijn gebruikt. Houtbeton heeft ook als voordeel dat de binnentemperatuur stabieler blijft. Door een ruwer oppervlak geeft het de vleermuizen een goede grip. De vleermuizenkast is afgewerkt met een zwarte muurverf.

 

Plaatsing kast:

Geschikt voor:

Aan gebouwen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis.

Aan bomen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis,
rosse vleermuis, bosvleermuis, gewone grootoorvleermuis en franjestaart.

In vochtige kelders, bunkers, etc.

Niet van toepassing.

Op zolders, in stallen

Gewone grootoorvleermuis, watervleermuis, franjestaart en meervleermuis.

Plaatsing

Hang de vleermuizenkast op een geschikte plaats aan een boom op minimaal 3 meter hoogte in een bos, park of tuin. Gebruik hiervoor de bijgeleverde schroef of spijker. De vleermuizenkast niet met de voorzijde naar het zuid/westen in verband met regeninslag en wind.

Optioneel:
De vleermuizenkast kan ook aan een boom bevestigd worden zonder spijker of schroef door middel van een klittenband. Hiervoor draait u de ophangbeugel aan de achterzijde 180 graden.

Bij plaatsing op zolders en in stallen de kasten zo hoog mogelijk tegen de gevel of palen plaatsen. Bij hoge ruimtes in stallen of op zolders de kasten op minimaal 3 meter hoogte plaatsen.

Onderhoud

De vleermuiskasten kunt u één keer per jaar in de winter schoonmaken. Bij voorkeur tijdens een vorstperiode, controleer eerst of de kasten niet bezet zijn. Met een speciale borstel met lange steel kunnen alle spinnenwebben en andere vervuiling (zoals ontlasting) in de kast verwijderd worden. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de nestkast en de ophanging te controleren.

Verkoopprijs (inclusief btw): € 24,95
Verkoopprijs (exclusief btw): € 20,62

  • Forest Stewardship Council®
  • Zoogdiervereniging
  • Natuurpunt

Specificaties

Verkoopprijs € 24,95
Artikelnummer 91453
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 19 x 25 x 17
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 11 x 19 x 11
Gewicht (kg) ca. 4
Kleur Zwart/Grijs
Materiaal Woodstone®
Soort Rosse vleermuis, Gewone grootoorvleermuis, Watervleermuis, Gewone dwergvleermuis, Ruige dwergvleermuis, Kleine dwergvleermuis, Bosvleermuis, Meervleermuis