VK WS 07 Vleermuizenkast

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Er zijn verschillende vleermuissoorten die gebruik kunnen maken van deze schakelbare vleermuizenkast, dit is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen en waar de vleermuizenkast wordt opgehangen. De kast bestaat uit 1 compartiment met een tussenruimte van 2 centimeter, de breedte van de sleuf is 25 centimeter en de hoogte 45 centimeter. De kast is geschikt als zomer en/of paarverblijf, en bij meerdere geschakelde kasten als kraamkast. Bij milde winters kan de kast ook als schuilplek dienen. 

Deze schakelbare kast is gemaakt van het duurzame materiaal houtbeton. Dit is een natuurlijk materiaal waar geen chemische toevoegingen (of dampen) zijn gebruikt. Houtbeton heeft ook als voordeel dat de binnentemperatuur stabieler blijft. Door een ruwer oppervlak geeft het de vleermuizen een goede grip. De vleermuizenkast is afgewerkt met een zwarte muurverf.
 

Plaatsing kast:

Geschikt voor:

Aan gebouwen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis, 
laatvlieger en tweekleurige vleermuis

Aan bomen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis,
bosvleermuis, baardvleermuis, brandtsvleermuis, rosse vleermuis,
watervleermuis, franjestaart, meervleermuis en gewone grootoorvleermuis.

In vochtige kelders, bunkers, etc.

Gewone grootoorvleermuis, watervleermuis, franjestaart, baardvleermuis, gewone dwergvleermuis en meervleermuis.

Op zolders, in stallen

Gewone dwergvleermuis, baardvleermuis, gewone grootoorvleermuis, watervleermuis, franjestaart en meervleermuis.

Plaatsing

Deze kast is ideaal voor plaatsing direct onder een dakrand, goot of bijvoorbeeld onder bruggen en stuwen. De kast kan gemakkelijk aan elkaar geschakeld worden door wegnemen van de verbindingsstukken aan de zijkant links of rechts en de kasten dan strak tegen elkaar aan te plaatsen. Dit kan naar wens met meerdere kasten herhaald worden waardoor een steeds grotere kast ontstaat. De vleermuizen kunnen op deze manier van de ene naar de andere kast kruipen. Bij de kast wordt bevestigingsmateriaal geleverd.  

De vleermuizenkast kan op iedere windrichting worden toegepast met een voorkeur voor de zuidelijke kant. Plaats de kast zo hoog mogelijk maar minimaal op 2,5 meter. Waar mogelijk waar in de middag/avond de zon op staat. De aanvliegroute naar de kast vrij houden dus geen bomen of struiken voor de muur laten groeien en geen zonnewering of iets dergelijk boven de vleermuizenkast. Waar vleermuizen zitten kan men uitwerpselen vinden. De vleermuizenkast dus beter niet boven een deur, raam of balkon plaatsen. De plek van de kast mag niet fel verlicht worden dus geen verlichting boven de kast plaatsen.

Onderhoud

De vleermuiskasten kunt u één keer per jaar in de winter schoonmaken. Bij voorkeur tijdens een vorstperiode, controleer eerst of de kasten niet bezet zijn. Met een speciale borstel met lange steel kunnen alle spinnenwebben en andere vervuiling (zoals ontlasting) in de kast verwijderd worden. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de nestkast en de ophanging te controleren.


Verkoopprijs (inclusief btw): € 34,95
Verkoopprijs (exclusief btw): € 28,88

  • Forest Stewardship Council®
  • Zoogdiervereniging
  • Natuurpunt

Specificaties

Verkoopprijs € 34,95
Artikelnummer 91457
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 30 x 50 x 7,5
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 25 x 45 x 2
Gewicht (kg) 7.6
Kleur Zwart
Materiaal Woodstone®
Soort Gewone dwergvleermuis, Ruige dwergvleermuis, Bosvleermuis, Laatvlieger, Gewone grootoorvleermuis, Baardvleermuis, Meervleermuis, Watervleermuis, Kleine dwergvleermuis, Tweekleurige vleermuis, Rosse vleermuis
Categorie Vleermuizen