ZK EE 01 Eekhoornkast

ZK EE 01 Eekhoornwoonhuis
ZK EE 01 Eekhoornwoonhuis

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze eekhoornkast, gemaakt met behulp van adviezen van Stichting Eekhoornopvang Nederland, wordt door de rode eekhoorn gebruikt als kraamkast maar ook als overwinteringkast. De eekhoornkast heeft een brede ingang. Zo kan de eekhoorn met een jong in zijn bek naar binnen en naar buiten klimmen. De extra rand geeft de eekhoorns meer steun en grip als ze de kast binnengaan. Soms maken ook holenduiven gebruik van deze kast.

Plaatsing

Plaats de kast op minimaal 4 meter hoogte in een boom op een rustige plats in het bos, in een park of tuin. De eekhoornkast niet met de voorzijde naar het zuid/westen in verband met regeninslag en wind. Eerst moet de ophanglat met behulp van de bijgeleverde bouten en vleugelmoeren op de achterkant van de kast gemonteerd worden. Daarna kan de eekhoornkast aan de boom bevestigd worden. Als nestmateriaal kunt u de kast opvullen met hooi of dor gras.

Onderhoud

Als kast bewoond is door een eekhoorn, is schoonmaak niet mogelijk. Als de kast bewoond wordt door holenduiven dan kunt u de kast één keer per jaar in de wintermaanden schoonmaken. Daarna de eekhoornkast weer opvullen met hooi of dor gras. Wij adviseren om jaarlijks ook de ophanging van de nestkast te controleren.

  • Zoogdiervereniging
  • Natuurpunt
  • Stichting Eekhoornopvang Nederland

Specificaties

Artikelnummer 90137
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 39 x 43.5 x 38
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 27.5 x 40 x 27.5
Gewicht (kg) 6.7
Kleur Groen
Materiaal Multiplex, dakleer
Soort Rode eekhoorn, Holenduif
Categorie Andere zoogdieren