ZK MA 01 Steen/boommarter kast

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Samen met de Zoogdiervereniging heeft Vivara Pro deze steen/boommarter kast ontwikkeld. Met deze kast biedt u marters een eigen plek waar ze kunnen schuilen of een nest kunnen bouwen. In de kast is een speciaal kraamkast gedeelte aangebracht, ideaal voor het krijgen van jongen.

Plaatsing

De kast kan zowel in een boom als op de bodem geplaatst worden. Kies hiervoor een rustige plek.

Plaats de kast voor de boommarter op minimaal 2,5 meter hoogte aan een boom of gevel. Voor de steenmarter is de beste plek op de grond, een beetje beschut onder de struiken maar u kunt hem ook aan de gevel plaatsen. Naar keuze kunt u één of twee ingangen openen. Bij plaatsing aan een boom of gevel wordt de hogere zij-ingang aanbevolen. Bij plaatsing op de grond wordt de voorkeur gegeven aan de ingang aan de voorzijde.

Over marters in nestkasten is nog weinig bekend, verschillende soorten nestkasten worden getest. Voor informatie over marters en het gebruik van kasten kunt u de website van de zoogdiervereniging raadplegen: http://www.zoogdiervereniging.nl

Onderhoud

Als kast bewoond is, is onderhoud niet mogelijk. Hierdoor verstoort u namelijk de marters. Indien de kast niet bewoond is kunt u één keer per jaar schoonmaken. Wij adviseren om jaarlijks ook de ophanging van de nestkast te controleren.

  • Zoogdiervereniging
  • Forest Stewardship Council®

Specificaties

Artikelnummer 90333
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 72.5 x 45 x 52
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 63.5 x 41 x 43
Gewicht (kg) 19.5
Kleur Groen/Zwart
Materiaal Multiplex, dakleer
Soort Steenmarter, Boommarter
Categorie Andere zoogdieren