Faunapalen

Met een Vivara Pro faunapaal kunt op een relatief kleine ruimte veel nestgelegenheid creëren. Juist voor koloniedieren bieden faunapalen uitkomst.

Er zijn diverse combinaties mogelijk ook meerdere faunapalen bij elkaar. De faunapalen zijn uitermate geschikt voor projecten waarbij mitigerende maatregelen toegepast moeten worden.

Er zijn verschillende mogelijkheden, de faunapalen die hier ter sprake komen zijn voorbeelden. De faunapalen zijn modulair opgebouwd, u bent dus niet gebonden aan bepaalde voorzieningen, u kunt de faunapaal zelf samenstellen. De specialisten van Vivara Pro helpen u daar graag bij.

  • Faunapaal voor vleermuizen en vogels
    Bovenin de faunapaal worden twee kauwen/holenduifnestkasten geplaatst, daaronder twee grote en twee middelgrote vleermuiskasten gevolgd door twee houtbeton nestkasten voor mussen. Welke vleermuizen gebruik gaan maken van de vleermuiskasten is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen.
  • Faunapaal voor vleermuizen
    Deze faunapaal is opgebouwd uit een combinatie van vleermuiskasten die van groot naar klein worden geplaatst aan de paal. Boven in de paal zijn vier grote kraamkasten geplaatst, daaronder twee middelgrote vleermuiskasten en onderaan twee kleine vleermuiskasten. Welke vleermuizen gebruik gaan maken van de vleermuiskasten is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen.
  • Faunapaal voor de spreeuw en huismus. Deze faunapaal is opgebouwd uit een combinatie van houtbeton nestkasten voor spreeuw (6 stuks) en huismus (8 stuks).
  • Faunapaal voor vleermuizen. Deze paal is opgebouwd uit 5 vleermuiskasten van het type VK WS 04.
  • Faunapaal torenvalkenkast


Wilt u meer informatie over de faunapalen neem dan contact met ons op.