Planten en bloemzaden

Vivara Pro biedt een breed scala aan heesters, vaste planten, Pavement®  rozen, bloembollen en bloemenmengsels. Dit assortiment is samengesteld op basis van toegevoegde ‘natuurwaarde’; en bestaat uit heesters met vruchten waarvan vogels profiteren of vaste planten die aantrekkelijk zijn voor vlinders,  (solitaire) bijen en/of andere insecten.

Pavement® rozen
Vivara Pro biedt in haar assortiment rozen aan die uitstekend geschikt zijn voor de aanplant in stedelijk gebied, de zogenaamde Pavement® rozen. Dit zijn laag blijvende kruisingen van Rosa rugosa hybriden. Deze rozen zijn speciaal geselecteerd om hun eigenschappen. Het zijn zeer sterke soorten en gekweekt onder milieukeur certificering. Het onderhoud van deze rozen wordt tot een minimum beperkt. Pavement® rozen produceren vanaf mei tot en met oktober geurende grote bloemen, dit zijn half gevulde bloemen waardoor ze een uitstekende voedselbron vormen voor honing- en solitaire bijen. In het najaar krijgt het blad een fraaie herfstkleur en verschijnen aan de struiken bottels die vogels aantrekken.

Bloemenmengsels
Vivara Pro biedt in haar assortiment een aantal standaard bloemenmengsels aan. Deze mengsels zijn uitstekend geschikt om de biodiversiteit te bevorderen en verder te helpen. De samenstelling bestaat steeds uit inheemse soorten in Nederland en is zorgvuldig samengesteld en afgestemd op doelsoorten (bijv. vlinders), grondsoort, standplaats en beleving in het algemeen. Denk bij de toepassing van onze mengsels bijvoorbeeld aan ondersteuning van insectenhotels (solitaire bijen), inzaaien van bermen en akkerranden, braakliggende terreinen (tijdelijke natuur), natuurbeleving voor bewoners of werknemers of voor de aanleg van bloemenweides, wadi’s en dergelijke.

Naast de standaard mengsels kunnen bloemenmengsels naar wens en op maat worden gemaakt, waarbij wordt gekeken naar en rekening gehouden wordt met:

  • Specifieke soorten opnemen
  • Percentages van de soorten onderling kunnen variëren
  • Inheems voorkomen lokaal van specifieke soorten
  • Budget