Veth Propulsion

 

Plaats

Veth Propulsion in Papendrecht (Zuid-Holland).

Project

Veth Propulsion is een internationaal opererende fabrikant van voortstuwinginstallaties op schepen. Onlangs hebben zij een nieuw kantoor en nieuwe productiehallen laten bouwen, waarbij sterk is ingezet op duurzaamheid en milieu. 

Bij het aanleggen van de groenvoorziening heeft Veth Propulsion in samenwerking met Vivara Pro laten zien dat biodiversiteit en het bedrijfsleven zeer goed samen gaan op een bedrijventerrein. Dit was een duidelijke wens van de directie van Veth Propulsion. Zo is het kantoorpand voorzien van een groen dak. Verder is rond het pand door middel van het strategisch plaatsen van beplanting-, nest- en schuilmogelijkheden optimaal rekening gehouden met het leefgebied van met name vogels en insecten. 

Uitvoering Vivara Pro

Vivara Pro heeft Veth Propulsion geadviseerd over de diverse mogelijkheden om voorzieningen aan te brengen voor de fauna op het terrein. Daarnaast heeft Vivara Pro de volgende producten geleverd:

Ellen Veth van Veth Propulsion over Vivara Pro:  

"Door het aanbrengen van het groen en het plaatsen van de insectenhotels en de vogelhuizen, kunnen de natuurwaarden op een bedrijventerrein sterk toenemen en dat is goed voor mens en dier. “Vivara Pro heeft ons voorzien van optimaal advies en konden ons juist dat leveren wat wij met de groenvoorziening van terrein voor ogen hadden”, aldus Ellen Veth.  De eerste zwaluwen zijn inmiddels al gezien.  

Ellen Veth vervolgt:  “Met een vrij kleine investering creëren we een geschikt leefgebied voor veel verschillende planten, dieren en insecten. We zijn dan ook blij met het resultaat en hopen dan ook dat meer en meer bedrijven dit op een soortgelijke manier aanpakken in de toekomst”.  

Gierzwaluw nestkasten