Agro Merchants

Projectgegevens
Opdrachtgever Agro Merchants
Locatie Maasvlakte Rotterdam
Jaar van uitvoering 2017

Project

Vivara Pro heeft een aantal werkzaamheden verricht bij Agro Merchants op de Maasvlakte in het kader van een BREEAM certificering. Meerdere nestkasten en insectenhotels zijn geplaatst, Een strook grond is ingezaaid met een inheems bloemenmengsel voor bijen en er is een takkenril gebouwd.

Uitvoering Vivara Pro

Vivara Pro heeft een grondstrook ingezaaid met een inheems bloemenmengsel (BM IZ 03) afgestemd op solitaire bijen maar zeker ook geschikt voor diverse andere insecten.

Er is en takkenril aangelegd aan de achterzijde van het pand langs het hek. De takkenril is ongeveer 26 meter lang en ruim 1 meter hoog. Er zijn ook 20 klimplanten geplant langs het hek, die zullen er voor zorgen dat de takkenril in het voorjaar meer “body” zal krijgen en nog beter geschikt is voor vogels. De soorten klimplanten die zijn toegepast zijn Wilde Kamperfoelie (Lonicera periclymenum), Bosrank (Clematis vitalba) en Hop (Humulus lupulus) .

Op het terrein zijn in totaal zijn er 4 insectenhotels van het type IP HO 02 geplaatst en 8 nestkasten. 5 nestkasten met een ovale invliegopening (NK SE 09) voor mussen en mezen en 3 nestkasten met een halfholen (NK BA 03) opening voor zwarte roodstaart en witte kwikstaart.