PRODUCTGROEPEN

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is de afgelopen jaren steeds meer de norm geworden. Het duurzaam bouwen en duurzaam inrichten van gebieden heeft dan ook veel voordelen. Zo kunt u denken aan:

  • Minder energieverbruik
  • Minder onderhoud
  • Hogere vastgoedwaarde en
  • Een prettigere omgeving om in te werken wat leidt tot minder ziekteverzuim.

Daarom laten bedrijven hun gebouwen of projecten vaak beoordelen volgens de beoordelingsmethode van BREEAM.

Wat is BREEAM?

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is internationaal het belangrijkste en meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk.

De BREEAM-NL methode omvat verschillende keurmerken:

  • BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie
  • BREEAM-NL In-Use
  • BREAAM-NL Gebiedsontwikkeling
  • BREAAM-NL Sloop en Demontage

Het systeem maakt gebruik van een kwalitatieve weging waarbij gebouwen op negen verschillende duurzaamheidscategorieën worden beoordeeld. Als totaalscore krijgt een gebouw of gebied vervolgens 1 tot 5 sterren. Waarbij 5 staat voor uitmuntend.

Wat is breeam

Wij helpen je graag met de BREEM-NL certificering

Overweeg je een BREEAM-NL certificering? Dan kunnen wij samen met een gecertificeerde partner een belangrijke bijdrage leveren binnen de categorie Landgebruik en Ecologie (LE).

Het is aan te raden vooraf een inventarisatie uit te voeren, zodat je rekening kunt houden met de planten en dieren en de daaraan verbonden wettelijke bepalingen. Voor een onafhankelijk advies brengen wij je in contact met een ecologisch adviesbureau. Om je certificering positief te beïnvloeden, kun je aanpassingen doen die de score positief beïnvloeden. Zo kun je ruimten in en rond het gebouw creëren of aanpassen, zodat planten en dieren daar gebruik van kunnen maken. Denk hierbij aan het plaatsen van verblijfsvoorzieningen voor vleermuizen, gierzwaluwen, huismussen en insecten. Zowel tijdelijke als permanente voorzieningen zijn mogelijk. Een bloemrijke weide in combinatie met een insectenhotel voor bijen en vlinders is ook een optie.

Meer weten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen
Copyright Vivarapro
Sitemap