PRODUCTGROEPEN

Even voorstellen

Vivara Pro is dé Europese expert op het gebied van projecten en producten die gericht zijn op mitigatie, het bevorderen van biodiversiteit, flora- en faunacompensatie en duurzaamheid. Dankzij onze eigen productielocaties, plantenvelden en plaatsingsteam zijn we flexibel en in staat om complete projecten uit te voeren.

Onze producten zijn het resultaat van langdurige en unieke samenwerkingen met vooraanstaande natuurorganisaties, zoals de Vogelbescherming en de Zoogdiervereniging. Deze samenwerking strekt zich niet alleen uit tot Nederland; zo hebben we ook nauwe banden met Nabu in Duitsland. Door deze aanpak kunnen we altijd rekenen op de expertise van ervaren ecologen, adviseurs en specialisten.

Met meer dan 25 jaar ervaring worden onze producten regelmatig in de praktijk getest, wat leidt tot nieuwe inzichten en voortdurende verbeteringen. Onze producten voldoen aan de hoogste normen en worden duurzaam geproduceerd met FSC-certificering als garantie.

Hoe het begon

De oorsprong van Vivara Pro ligt bij natuurbeschermingsproducten voor gebruik in de eigen tuin. Onder de naam Vivara ontwikkelden wij producten zoals premium vogelvoer, voedersystemen, nestkasten, natuurvriendelijke beplanting, boeken en educatieve producten. Vivara is in 1994 van start gegaan en telt ongeveer 300 medewerkers.

Vanuit Vivara is in september 2014 de business unit Vivara Pro gelanceerd. Vivara Pro is ontstaan door de grote vraag naar producten voor professionele organisaties voor natuurinclusief bouwen en het vergroten van de biodiversiteit.

Wat ons uniek maakt

  • Producten ontwikkeld samen met natuurorganisaties
  • Ervaren ecologen en adviseurs
  • Eigen Europese fabrieken
  • Duurzame productie/FSC-gecertificeerd
  • Complete projectuitvoering

Wat wij voor je kunnen doen

Elk project begint met onderzoek om te inventariseren wat nodig is om aan de Wet Natuurbescherming te voldoen. Wij doen een quickscan of een volledig ecologisch onderzoek.

Daarnaast hebben wij de afgelopen jaren een behoorlijk aantal producten en voorzieningen ontwikkeld en geproduceerd. Dit doen wij altijd samen met deskundigen als natuurbeschermingsorganisaties en ecologen. En zoals gezegd, houden we daarbij rekening met de richtlijnen van Bij12. Bovendien gebruiken wij voor de productie alleen FSC hout. Alle producten kunnen tijdens de bouw of renovatie worden verwerkt in de gevel en zijn in te zetten voor het verplaatsen en behouden van dieren.

Voor soorten als gierzwaluw, huismus, diverse vleermuissoorten maar ook voor solitaire bijen zijn er zogenaamde inbouwstenen verkrijgbaar. Is er geen mogelijkheid tot inbouw, dan kunnen er toch voorzieningen geplaatst worden. Denk hierbij aan tillen of gevel- en paalkasten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen
Copyright Vivarapro
Sitemap