PRODUCTGROEPEN

Mooie resultaten bij de Efteling

Voor de Efteling hebben wij een adviesplan opgesteld om de flora en fauna van dit bosrijke pretpark te behouden. Zowel het pretpark zelf, als het bungalowpark en het golfterrein werden geïnventariseerd. Ondertussen blijkt uit onderzoek dat de oplossingen en gemaakte keuzes prima werken.

Werkwijze

Op diverse locaties werden nestkasten opgehangen voor onder andere pimpelmezen, koolmezen, boomklevers, vliegenvangers, gekraagde roodstaarten, roodborsten, spreeuwen, bosuilen, steenuilen en torenvalken. Daarnaast zijn vleermuiskasten en eekhoornnestkasten in het park geplaatst. De nestkasten worden door de Efteling zelf onderhouden.

Eind 2016 zijn er op het Efteling Golfpark twee torenvalkenkasten op paal geplaatst en twee steenuilenkasten in bomen (in de nabijheid van de oude steenuilenkast die dringend aan vervanging toe was).

Jarenlange monitoring

Jaarlijks worden alle nestkasten door onze specialisten gecontroleerd. In een uitgebreid inspectieverslag worden de adviezen, verbeter- en aandachtspunten aan de Efteling overhandigd. Uiteraard worden ook andere aspecten op het gebied van dierenwelzijn en natuurbescherming die de specialisten tijdens hun controle tegenkomen doorgegeven aan de Efteling.

De resultaten van de jaarlijkse nestkastcontrole mogen er zijn. De bezetting van de nestkasten ligt gemiddeld rond de 70 procent!

Ook een goede oplossing die werkt nodig? Neem dan contact op, wij helpen je graag verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen
Copyright Vivarapro
Sitemap