Referentieprojecten

Vivara Pro heeft al vele projecten afgerond. Hier vind u een overzicht van diverse projecten die Vivara Pro al heeft afgerond.

Takkenrillen Haps

Voor opdrachtgever Heembouw heeft Vivara Pro een aantal takkenrillen geplaatst. Een takkenril is een opeenhoping van takken, gemengd snoeiafval en dood hout. Een takkenril biedt

MEER INFORMATIE

Gemeente Nieuwkoop

Vivara Pro heeft in opdracht van de Gemeente Nieuwkoop, 20 tijdelijke vleermuiskasten geleverd in Langeraar en Woerdense verlaat. Vanwege de sloop van twee oude gebouwen,

MEER INFORMATIE

Gemeente Eindhoven

In verband met de bouw van een nieuwe school, zijn er bij het Lorentz Casimir Lyceum, twee dubbele-kraamkasten-constructies op palen geplaatst. Dit ter compensatie van

MEER INFORMATIE

Efteling

Voor de Efteling heeft Vivara Pro jaren geleden een adviesplan opgesteld ten behoeve van het behoud van de flora en fauna in dit bosrijke pretpark. Zowel het pretpark zelf, als het bungalowpark Bosrijk en het golfterrein werden door Vivara Pro geïnventariseerd. Daarnaast heeft Vivara Pro ondersteuning geboden bij de verwezenlijking van de aanpassingen uit het plan.

MEER INFORMATIE

Kerkuilentil Purmerend

In Purmerend heeft Vivara Pro twee kerkuilentillen (HT KE 01 Kerkuilentil) geplaatst bij de natuurstrook rond het bedrijventerrein Baanstee in Purmerend. De tillen zijn op maat gebouwd. In het gebied waar de tillen geplaats worden staan drie boerderijen die gesloopt worden, in deze boerderijen broeden al twee paar kerkuilen. De tillen dienen dus als compensatie.

MEER INFORMATIE

Varkenshouderij Houbensteyn

Houbensteyn B.V. heeft Vivara Pro ingeschakeld om meer biodiversiteit rondom de nieuwe zichtstal en de afwateringsvijver te creëren. De verloren gegane flora en fauna op die locatie dient gecompenseerd te worden. Naast de wettelijke verplichting wil Houbensteyn een grote extra investering doen. Aan de voorzijde van de varkensstal ligt namelijk een perceel met een afwateringsvijver dat hij duurzaam wil inrichten. En dan op zo`n manier dat het daadwerkelijk bijdraagt aan de lokale flora en fauna.

MEER INFORMATIE

SV Kampong

In April 2021 hebben we bij SV Kampong een aantal voorzieningen geplaatst. Dit om de vereniging groener te maken en de biodiversiteit te verhogen.

MEER INFORMATIE

Faunatoren Boxmeer

Het oude Catharinaklooster in Sambeek wordt in de toekomst verbouwd of gesloopt. In het klooster verblijven diverse dieren waaronder vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen. Voor deze dieren moet in de directe omgeving van het Catharinaklooster een vervangende verblijfplaats komen. Gemeente Boxmeer is een samenwerking aan gegaan met Vivara Pro om dit te realiseren in de vorm van een Faunatoren.

MEER INFORMATIE

Berckelbosch

Natuurinclusief bouwen heeft dus veel meerwaarde gecreëerd door het verwerken van verschillende natuurbeschermingsproducten van Vivara Pro in de woningen. In dit project is duidelijk te zien dat stedelijke ontwikkeling en natuur goed samen kunnen gaan.

MEER INFORMATIE