Gemeente Nieuwkoop

Vivara Pro heeft in opdracht van de Gemeente Nieuwkoop, 20 tijdelijke vleermuiskasten geleverd in Langeraar en Woerdense verlaat.

Vanwege de sloop van twee oude gebouwen, zijn er op omliggende panden (waaronder basisschool Aeresteijn) tijdelijke vleermuiskasten geplaatst door onze partner Fauna Protect B.V.
Zij zijn een gespecialiseerd bedrijf in het aanbrengen van mitigerende maatregelen. Ze ontzorgen opdrachtgevers en geven praktische adviezen op het gebied van fauna. Bovendien realiseert Fauna Protect B.V. tijdelijke en permanente verblijfplaatsen tijdens of na renovatie/verduurzaming van een woning of complex.

Vanuit de basisschool Aeresteijn kwam de vraag hoe de kinderen meer betrokken konden raken bij de natuur. Zo ontstond het educatief idee om de kinderen van de basisschool een aantal vleermuiskasten te laten beschilderen en tevens voor te lichten over vleermuizen en het belang van het plaatsen van de betreffende voorzieningen. Deze belangrijke missie heeft Fauna Protect B.V. met veel enthousiasme op zich genomen, zie hieronder het resultaat.