PRODUCTGROEPEN

Woodstone en FSC-hout

Wij streven ernaar al onze producten te produceren met het duurzame materiaal Woodstone (houtbeton), een mengsel van houtvezel en beton. Bovendien is al het hout in onze producten FSC-gecertificeerd.

Waarom wij kiezen voor FSC

FSC-hout is belangrijk omdat het een garantie biedt dat het afkomstig is uit bossen die duurzaam en verantwoord beheerd worden. Dit draagt bij aan het behoud van bossen, biodiversiteit en lokale gemeenschappen. Het FSC-certificeringssysteem zorgt ervoor dat houtproducten voldoen aan strikte ecologische, sociale en economische normen.

FSC is ontstaan in 1993 als een reactie op de groeiende bezorgdheid over ontbossing en illegale houtkap. Het is een internationale non-profitorganisatie die tot stand kwam door samenwerking tussen milieuactivisten, sociale bewegingen en bedrijven. Het FSC-label is inmiddels wereldwijd erkend als een symbool voor duurzaam bosbeheer.

Voordelen houtbeton (Woodstone)

FSC-houtbeton (Woodstone) biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel beton in producten:

  • Milieuvriendelijk: FSC-houtbeton maakt gebruik van duurzaam geproduceerd hout, wat bijdraagt aan het behoud van bossen en het verminderen van de ecologische impact. Traditioneel beton vereist daarentegen veel energie en heeft een aanzienlijke CO2-voetafdruk.
  • Gewicht: Houtbeton is over het algemeen lichter dan traditioneel beton, wat het transport vergemakkelijkt en de belasting op constructies vermindert.
  • Isolatie: FSC-houtbeton heeft van nature isolerende eigenschappen en ademt, wat zorgt voor een stabieler binnenklimaat in de voorzieningen. Hierdoor wordt een beter broedresultaat bereikt.
  • Duurzaamheid: Het gebruik van FSC-hout in beton maakt het tot een duurzame bron, terwijl de winning van grondstoffen voor traditioneel beton een aanzienlijke impact op het milieu heeft.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen
Copyright Vivarapro
Sitemap